Automowerek a télen

Husqvarna Automower - Téli tárolás - Téli szerviz

Köszönjük, hogy a Husqvarna Automowert választotta pázsitja karbantartására.

Téli tárolás - Az Ön Automowerrel kapcsolatos feladatai, amelyeket ajánlott elvégeznie.

Téli szerviz - Amely feladatokat Automower Expert (szakértő) nélkül nem tud elvégezni.

Ajándékozza meg a robotfűnyíróját egy megfelelő szervizzel a téli tárolás előtt. Cégünk az ehhez szükséges: "Automower Expert" (szakértői) jogosultsággal rendelkezik. Miért fontos a téli karbantartás?

Hosszabb élettartam
A robotfűnyíró egy rendkívül fejlett és műszakilag sokrétű eszköz, amely általában nedves és gyakran sáros környezetben végzi a munkáját. Ha időszakosan tisztítva és szervizelve van, akkor megelőzhető, hogy a föld és a víz az érzékenyebb alkatrészek, részek közé kerüljön. Ez nem csak megnöveli a gépünk élettartamát, hanem a nem tervezett kiadásoktól is megvéd minket.

Hogy működik az Automower Téli szerviz szolgáltatásunk?
A szervizes kollégáink a robotokat az előírtak szerint szétszedik, kitisztítják, ellenőrzik a szenzorokat, az elektronikát, kicserélik pengéket, frissítik a szoftvert. Megszabadulnak a kompozit házra és a vágóasztalra száradt sártól és fűtől illetve a robok belsejében található szennyeződésektől is, amelyek a robotot egyes részeit eldugítva, leszigetelve a nem szükséges helyeket, nedvességet köthetnek meg.

A Téli tárolás előkészítése:

Amennyiben a gép éppen munkafolyamat közben van, kérjük küldje vagy helyezze a gépet a Töltőállomásba.
Készítse elő PIN kódját, amennyiben gépe kéri azt.

Az akkumulátor töltöttségi szintjének 80 és 100 % között kell lennie. Ellenőrizze az ábra vagy az Automower Connect telefonos alkalmazás segítségével.

 Keresse meg az Automower főkapcsolóját. Egyes modellek esetén a géptest hátulján, alján vagy a billentyűzeten fogja megtalálni.


Keresse meg a Töltőállomás hátulján található, a lebillentés elősegítésére szolgálaló gombot.
 Nyomja be a Töltőállomás fedelének lebillentésére szolgáló gombot.

Beleértve a trafó hálózati csatlakozó vezetékét, a hurok illetve vezetőszálat vagy szálakat is.
 A vezetékek leválasztása után billentse vissza eredeti pozíciójába a Töltőállomás fedelét.

Az Automower gyári tartozékai között találja, a hozzá megfelelő imbusz szerszámot.
 Amennyiben nehézkes a Trafó hosszú vezetékének a felszedése, azt nem szükséges felszednie, válassza le azt a Trafóról.

A Töltőállomás rögzítő csavarjai is elhelyezhetőek a Husqvarna csatlakozó védődobozban, amely opcionális beszerezhető üzletünkben.

Automower csatlakozó védődoboz


Védi a határoló vezetékek, illetve trafó hosszabbító kábel szabad végpontjait, ameddig az Automower és a Töltőállomás téli tárolását végzi.

Általános tanács
Az Automower Téli szerviz nem kötelező de a hosszabb éllettartam és megbízható működés érdekében javasoljuk, hogy szakszervizünkkel végeztesse el azt! Amennyiben saját maga szeretné karbantartani Automowerét, ajánljuk, hogy előtte szakkereskedésünkben frissítesse le a szoftverét. Nagyon fontos, hogy száraz környezetben és 8-20 Celsius fok közötti hőmérsékleten tárolja a gépét. A nem megfelelően tisztított robotok, amelyek hideg és nedves, fülledt helyen vannak tárolva nagymértékben vesztenek élettartamukból. Szintén ajánlott a dokkoló állomást is beltéri helyiségben tárolni a tél folyamán. Fontos, hogy a téli tárolás során havonta 1 alkalommal töltsön rá az akkumulátorra, és ne hagyja, hogy teljesen lemerüljön, mivel a lithium-ion cellák sérülhetnek és ezáltal szignifikánsan csökkenhet az egy töltés utáni üzemidő.

Amennyiben Automower Téli szerviz szolgáltatásunkat választja, megnyugodhat, biztosan minden szükséges teendő el lesz végezve. Példa:

Várjuk az Ön Automowerét is üzletünkbe, Téli szerviz szolgáltatásunkra!

Előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás nem szükséges.

Ami fontos: a megfelelő töltöttségi szinten (80-100%) között legyen az akkumulátor. Töltőállomás és Trafó, amennyiben azokkal hibát nem tapasztal, nem kell.